2009 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

prerijų sodai

pagaliau radau, ko ieškojau!

nors už lango vėl ir vėl prisninga.. ir pas mus kaime viskas aplink dar balta.. bet mintyse vis kuriu kiemo ir sodo vaizdus.. kaip viskas bus, kai susitvarkysim kiemą ir baigsim statyti tvorą..



tai mano svajonėse sodas turi būti pilnas smilgų, žolynų, prieskonynų ir visokių slaptų užkaborių.. ieškojau ieškojau interneto platybėse, bet niekas man ten netiko.. Andrius vakar net nubraižė kompe visą kiemo-sodo planą.. suplanavom kašio, gėlių, darželio, sūpynių, hamako ir šiaip pagrindines visas linksmybių vietas.. bet man dar norėjosi rasti ir paveikslėlių, ir aprašymų būtent apie tokį sodą, kokio man reikia.. nes tikrai žinau, kad nenoriu jokių visžalių spygliuočių krūmelių.. tikrai nenoriu visaip dekoratyviai apkarpomų krūmelių.. akmenų nenoriu.. prūdelio nenoriu.. na, žodžiu, vos ne viso sąrašo, kur paieškojus lietuviškuose gėlininkų puslapiuose rasdavau.. užsienietiški puslapiai irgi arba super prabangūs sodai, arba šiaip sėklų ir daigų pardavėjai.. klimatas, aišku, kitas, tai nežinia, kiek augalai atsparūs būtų mūsų orams.. tai prisiskaičiau apie naują ūkininkavimo madą ale' ekologiškai.. ir tiek.. kai turiu mažą leliuką, tai ir tokie puslapiai pasidaro aktualūs - kaip užsiauginti ekopomidorą ;-)

taigi.. ieškojau ieškojau.. ir radau stebuklingą ale'sąvoką, kurios, pasirodo, man ir reikėjo - prerijų sodai (noras nr 5).. mane net pavadinimas veža, ką jau kalbėti apie pačius sodų vaizdelius.. ir šiandien netgi radau lietuvišką nuostabų blog'ą ir viską, ko man reikia! valio! valio! valio!

trumpa ištrauka.. paklausykit, kaip nuostabiai skamba: ..." dekoratyvinių žolių grožis yra kitoks, nei daugumos žydinčių žolinių augalų. jų žiedynai nestebina ryškiomis spalvomis, tačiau traukia akį lengvumu, permatomumu, formomis ir netgi šiurenimu vėjyje.".. tai kaip galima išlikti abejingai tokiam aprašymui.. žodžiu, perskaičiau visus tris straipsnius apie prerijų sodus ir vaikštau dabar labai išdidi ir patenkinta, nes radau, ko ieškojau.. aišku, jei ne šiurenimas vėjyje, dar gali papirkti ir ..."ar nenorėtumėt turėti sodo, kuriame beveik nereikėtų dirbti?".. čia jau labiau papirko? ech, jūs.. ;-)

reikės dar pasidomėti straipsniukuose aprašytais augalais ir toliau dėliotis, kaip čia kas pas mus kieme turėtų atrodyti.. nes jau norisi bent ką nors pasidaiginti, pasisėti bent namie, šiltai, arti radiatorių..

nuotraukos blog'e taip pat labai gražios ir netgi galima pasididinus, prikišti nosį ir ištyrinėti detaliau: http://rasosaugalai.blogspot.com .. kartu ten yra ir rožių augintojos blog'as.. tai dar labai ten nesigilinau, nes žinau, kad visko užsimanyčiau ir iš ten.. o, pergolės su vijoklinėmis rožėmis super tiktų prie įvažiavimo, netoli vartų..

[foto: rasosaugalai.blogspot.com]

P.S.

Ieva laimėjo eilėraščio konkursą Vilniaus savivaldybės organizuotame konkurse.. Sveikinu labai jaunąją poetę! o Andrius, kaip išdidus tėvas, žadėjo įdėti eilėraštį ir diplomą, kad visi galėtume pasidžiaugti kartu.. tai, įdomu, kada mes sulauksime....

4 komentarai:

Shulcas rašė...

Sveika,
mes ir turim kaimo sodyba, kurioje vis galvojam kaip cia susitvarkyti visa landsafta( taip vadinasi?:)kad butu cool ir neprisidaryti nesamoniu, kaip sakant su skoniu:)
Aciu uz is irasa ir nuorodas, jei dar turi ar turesi kokios info sia tema tai nenuslepk nuo visuomenes:)
Atia,
Vaidas

Unknown rašė...

tikrai labai grazus blogas apie smilgas ir stepes.

Unknown rašė...

Andriau, kur eilerastis??? kur diplomas??? laukiam nesulaukiam..

Unknown rašė...

sveiki Pupynieciai,
skaitineju Kristynes bloga.randu graziu issireiskimu ir gero skonio
savininke.


permeskite man Ievos emaila,kad galeciau pasveikinti su eilerascio
nominacija Vilniaus mieste tarp jos bendraamziu.Puikumelis