2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Adelė ir gerai temperuotas klavyras

vis galvoju, kaip yra kuriama šiuolaikinė muzika?

šiandien klausiausi muzikos, kuri man labai patiko.. o atliko ją mano vaikas.. taip taip.. tas pats stebuklingasis dukrulis..

gi mano bambylius sunkiai praeina pro casio px - 110 ko nors nesugrajinusi.. čia elektrinio pianino oficialus vardas.. neoficialus naminis jo vardas - kliapas.. arba pamaigo mygtukus kiek pavyksta pasiekti stovėdama, arba jau primygtinai prašo būti pakelta ir pasodinta.. aš, kaip mamytė gan gerai mokanti tempti laiką, iš pradžių pasodinu ją vieną.. tai ''pasiekiamumo laukas'' svyruojantis tarp klavišų ir natų knygelės puslapių ''tik lengvam pačiupinėjimui''.. šis laukas reikalauja mažiausiai pastangų iš suaugusių ir įvardyjamas kaip aukščiausio saugumo laipsnio turto atžvilgiu.. t.y. po žaidimo šiame lauke dar nė kart neteko klijuoti knygučių..

po tvarkingo sėdėjimo mano mažoji šast ir pasikelia ant vienos kojos.. ir vaikas atsiduria antrąjame lauke - atsiklaupusiųjų.. iš čia jau galima pavartyti natas ir lengviau pereiti nuo vieno instrumento prie kito.. šiandien mažoji virtuozė rinkosi tarp fortepijono, acoustic bass'o ir vargonų.. ir tikrai ne kartą nustebau, kokie geri buvo sąskambiai.. čia aš rimtai.. kokybiškai įrašius ir pašalinus lapų šiugždinimo intarpus, kai vaikiukas skaitė apie zuikį ir arklius, gautųsi puiki šiuolaikinė muzika, kurios netgi jūs, mielieji nekantrieji skaitytojai, paklausytumėte..

a, dar apie arklius.. yra mūsų nuostabioj knygutėj daina apie keturis arklius.. raudoną, juodą, baltą ir pilką.. na, ir paveiksliukas iliustruojantis kaip jie visi moka gražiai bėgti.. tai mūsų bičiulių dukros, kai susėdusios labai muzikaliai mums atliko dainas iš šios knygutės, kažkodėl dainavo: '' daug asilų, daug asilų" (pastaba: redakcijai merginų ir jų tėvelių pavardės žinomos)..

toliau tęsiu apie šiuolaikinę muziką, jos estetiką ir tendencijas šiuolaikinio gyvenimo gairių kontekste..

po antrojo pasiekiamumo lauko pasiekiamas trečiasis - atsistojus.. atsistojus, greičiausiai galima persukti garso šriubą ir taipogi šiame lauke greičiausiai suplėšomi puslapėliai.. ach, tie puslapėliai.. gal dukra įkvėpimo pagauta būna mažiausiai pakanti netiksliai vaizduojamiems personažams.. arkliams, berniukams, laiveliams.. čia jau taip greit mes atsakymo negausim.. taigi trečiajame lygmenyje greitai išbandomi ritmo, skirtingų instrumentų, garso deriniai.. kai kurie netgi man labai labai patiko.. ai, ką čia kuklinuosi.. man patiko absoliučiai viskas.. kūrinys baigėsi akustinio boso garsams pereinant nuo klaviatūros apačios iki pat ketvirtosios oktavos..

toks tas šiuolaikinis jaunimas ir jo kuriama šiuolaikinė muzika..

Komentarų nėra: