2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

anime

kadais, kai mano pačios vaikai buvo tik tolimuose planuose, du dalykai, kalbant apie norą turėti vaikų, kėlė man nerimą. Du dalykai, su kuriais, maniau, man bus sunku susidoroti.. matematika mokykloje ir vaikų paauglystė su visais jos spygliais.. nors pati mokiausi matematinėje klasėjė (na, tipo matematika S lygiu), bet bijojau, kol man viso to prireiks su savo pačios vaikais, viską jau būsiu seniai pamiršusi.. na, su šiuo klausimu lyg ir viskas susitvarkė - rinkaus rinkaus ir išsirinkau vyrą su matematikos aukštuoju.. dar liko paauglystės klausimas.. čia teks mums jau kaip nors suktis.. tai vis klausau ausis ištempusi, kuogi domisi jaunas jaunimas..


taigi vakar išmokau du naujus žodžius.. cha-cha.. anime ir manga.. ir pažiūrėkim, ką mums apie tai byloja wikipedia?..


animeiš Japonijos kilęs animacijos stilius su savita veikėjų ir aplinkos estetika. Anime gali būti piešiami ranka ir/arba kompiuterinės grafikos priemonėmis. Šio tipo animacija rodoma per televiziją, platinama DVD diskuose, vaizdajuostėse, kartais panaudojama ir kompiuteriniuose žaidimuose. Anime menui įtaką daro japoniški komiksai manga






mangajaponiški komiksai. „Man“ japoniškai reiškia „išsiblaškęs, nerūpestingas, nerimtas“; „ga“ – „paveikslėlis“. Japoniškas žodis manga pažodžiui išvertus reiškia keisti paveikslėliai. Pirmą kartą, norint pabrėžti išskirtinai komiksus, o ne "paveikslėlių knygas", žodis manga pavartotas Rakuten Kitazawa (1876-1955 m.m.).


 pasirodo, yra ir klubai, ir fanai.. ir visas gyvenimo būdas.. tsakant..


[foto: wikipedia.org]

2 komentarai:

ENORCA rašė...

Kaip keista, kai supranti, kad kai kurie tėvai apie savo vaikų pomėgius informacijos ieško wikipedijoje :) ...

Kristė rašė...

na, gal ir keistoka, jeigu tėvai ieško info apie vaikų pomėgius internete. bet manau, daug geriau 10 min. internete pasiskaityti ir suprasti, kuo vaikai domisi, negu tiesiog pasakyti, kad tas pomėgis yra nesąmonė ;-)