2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

Barbie

visai verta paskaityti du straipsnius barnardinai.lt, jeigu įdomi vaikų psichologijos ir auklėjimo tema... mano galvoj ši tema sukasi nuolat įvairiais rakursais, aspektais, gyliais ir pločiais..



pirmas straipsniukas apie Barbie lėlę - Laura Cloer. Barbė – besikeičiančios visuomenės modelis - fenomenas, ne kitaip.. na, turiu apie ją savo nuomonę.. ir ji labai jau panaši į nuomonę apie moteris, kurios būtinai nori nusifotografuoti žurnaluose apsinuoginusios.. kurią dieną darželyje dvi mergytės atbėgo su dviem išrengtom (tokiam amžiuj dažniausiai vaikučiams pavyksta nurengti, bet dar nelabai pavyksta aprengti lėlių ir meškinų) Barbėm, tai net atgal atšokau.. tokie deformuoti kūnai, be saiko pridažytos akys.. na, bet paskaičius straipsnį, pagalvojau, kad visgi nėra viskas tik juoda ar tik balta..

antras sudominęs straipsnis - Michaelis Winterhoffas. Modernus auklėjimas atima iš vaikų vaikystę. gal kiek bauginančiai ten pradžioj išdėstytas reikalas.. sutinku, kad auklėjimo modelio  pasikeitimas nuo autokratinio į visišką demokratiją irgi yra kraštutinumas..  bet čia interviu su specialistu, kuris dirba su kraštutiniais atvejais.. realiai irgi nėra viskas tik juoda ar tik balta..

įdomaus skaitymo!

[foto: bernardinai.lt]

Komentarų nėra: