2009 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

gražiausias instrumentas

visad maniau, kad gražiausiai skambantis intstrumentas yra moters balsas.. na, ir vakar dar kartą teko tuo įsitikinti.. besimėgaudami tokiu gražiu rudeniu ir visomis rudeninėmis mūsų progomis (ačiū Artūrams ;-) vakar dūmėm pasiklausyti Club Tango ..

jau senokai bebuvau buvusi šv. Kotrynos bažnyčioje.. nors ten labai daugeliui vykstančių koncertų labai simpatizuoju.. aišku, maloniai buvom nustebę, kad salėj jau daug šilčiau nei kad atsimenu.. o, atsimenu tokia geroką įšalo žemę kaip ir būna bažnyčiose.. aišku, šįkart man gerokai padėjo nesušalti moteris, prisėdusi pusę mano kėdės ir jos pūkuotas megztinis.. bet aš čia ne apie šilumą dalijančias moteris..

taigi..

išsirideno į sceną jauni šaunūs atlikėjai.. manau, jau daugelis žiūrovų vien tik jiems pasirodžius nevalingai išsišiepė iki ausų.. atlikimas padarė super įspūdį.. garsas jaunatviškai maksimalistiškas, labai aktyvus ir visai neromantiškas.. manau, tango toks ir turėtų būti.. nes kai kadaise toj pačioj erdvėj klausiau lietuvių kvarteto atlikimą, tai miegas ėmė nuo lietuviško melodingumo ir lyrizmo (kurio, aišku visi mes turim iki ausų).. muzika skambėjo pasiutusiai ir labai tangiškai.. kažkada senų senovėj, kai lankėm šokių pamokas ir ponas Petreikis mums sušoko tango klasikine maniera, tai, aišku, su Andrium nusprendėm, kad čia tai jau tikrai ne mums..

didelis šio žavaus koncerto trūkumas tai, kad niekas neleido solistei dainuoti.. tik įeidavo ji ir vėl po vos vienos mažos dainos išeidavo.. balsas jos, vos suskambėjęs, laužė skliautus ir lubas ir veržėsi iki pat sielų gelmių.. galėtų ji ir dažniau čia, Vilniuj, pasirodyti.. aišku, kodėl būtinai reikia atrodyti kaip vaidilutei (turiu ypač ilgų plaukų baimę), tai man irgi paslaptis.. patinka man tokia atlikimo maniera, kai gėris ir blogis susimaišo į vieną.. viskas tobula, bet nenuglaistyta iki bejausmizmo..

dar įeidami spėjom pastverti Gleb Pyšniak ir Dariaus Mažinto lapkričio mėnesio koncerto reklamėlę.. labai įdomu bus jų pasiklausyti.. nes šių jaunų žmonių nuopelnai skamba labai jau plačiai po visą pasaulį.. norisi pasidžiaugti talentingais lietuvaičiais..

[foto: bilietai.lt]

2 komentarai:

Unknown rašė...

Aciu, kad priminei apie tokius šaunius koncertus. Supratau, kad mano kultūrinėj programoj didelė skylė, kurią būtina lopyti:(

Kristė rašė...

dar visai sudomino bardai: http://www.kultura.lt/lt/?pid=344 .. gal net ir nueisiu ;-)