2009 m. spalio 20 d., antradienis

pietūs rudenį

besimėgaudami gražiomis rudens spalvomis ir saule vakar nudumėm iki Trakų.. na, ir aišku, jau buvo pietų metas, tai ieškojom, kur gražiai ir skaniai papietauti.. senokai apvalaus stalo klubo languose mačiau reklamą, kad vaikučių laukia vaikų žaidimo kampelis.. ir vyno lounge galima užsisakyti ir iš picerijos meniu.. na, ir dar nuolaida su laisvalaiko korta, kurios mes vis dar nesugeram pasidaryti.. ;-( ..

tik mums su mažąją žaidėja įėjus į piceriją, kad puolė lydėti gausi palyda iki pat vaikų kambarėlio.. aišku, lydėti teko kiaurai per keturias sales.. bet tai ką pamatėm maloniai mane nustebino.. salės interjeras toks visai į prašmatnumą (smarkiai į detales nesileisiu, nes vis tiek virš mūsų ant lempos kabojo du kryžiuočiai).. vaikui žaisti kampelis visai nemažas.. tikrai jai buvo ką visą laiką veikti..

aišku, kitas man beveik juoką sukėlęs dalykas, tai vaikiškas meniu..

kažkada neseniai kirpykloje man į rankas pakliuvo žurnalas, kuriame perskaičiau interviu su sveiko vaiko projekto iniciatoriais.. kažkaip labai susidomėjusi apie juos paskaičiau.. turbūt jau visi puikiai žinot, kokia čia iniciatyva, ir kiek daug triukšmo jie neseniai buvo sukėlę.. na, kas domisi sveiku maistu ir dar plius turi vaikų, tai jau tikrai, greičiausiai kad žino.. taigi, skaitau vaikams siūlomą meniu.. ir kaip tyčia, visi siūlomi patiekalai tokio pavyzdingo nesveikumo, kad net.. aišku, gal man dar anksti spręsti.. gal paaugę vaikai nieko kito ir nevalgo.. bet vaikui parinkti tai tikrai nelabai yra iš ko.. taigi siūloma: skurdintos bulvytės, dešrelės, pica, gerokai paskrudinti blyneliai su bananais ir dar nepamenu kas.. ką valgyti 1.5 metų vaikui?? niekas nežino.. nes būtent visi šie patiekalai, ypač kepinti ir skrudinti ir yra nepageidaujami totaliai vaikiškiems skrandžiams..

aišku, galima būtų diskutuoti.. kad vaikams būtent toks maistas pats skaniausias.. bet aš dar nepasiruošusi su tuo sutikti..

taigi, papietavom mes skaniai, vaizdas buvo tikrai karališkas, nes visi vyno lounge salės langai orientuoti į gražų gražų vaizdą su ežeru ir pilimi.. aptarnavimas irgi visai neblogas.. vaikas buvo užsiėmęs visą laiką.. ir dar be mūsų toj salėj nieko nebuvo.. galėjom su vaiku žaisti ir vaikščioti ratais niekam netrukdydami..

Komentarų nėra: