2009 m. gegužės 12 d., antradienis

kai už lango lyja lietus

artėjantis bambyliuko pirmasis gimtadienis mane nuteikia labai švelniai ir romantiškai.. dar už lango lyja lietus, groja priplaukusi muzika ir vaikas miega.. tai noriu tik geros poezijos, muzikos, dūmo.. terasos, kurios rėmai jau pagaliau atsirado..ar važiavimo mašina toli toli..

jau ir anksčiau mintyse sukdavosi klausimux, koks turėtų būtų vaiko gimtadienis.. nebūtinai pirmasis.. norėtųsi daug veiksmo namuose.. (oho, kaip smarkiai lyja..).. jei tai vasara, gražu pripinti pievų gėlių vainikų, papuošti jais namuose kėdes, laiptus ir dar ką nors.. galbūt netgi ryšiuos kepti savo pirmąjį tortą.. pažiūrėsim, kiek liks entuziazizmo atėjus šeštadieniui ;-).. dar galvoju, kad gera mintis kasmet rašyti vaikui laišką per gimtadienį.. tėtukas irgi sakė nori rašyti ;-).. ir juos kada nors įteikti..

dar radau tokį keistą ir gražų scrapbooking'ą.. mišinys nuotraukų, koliažo, dekupažo ir dar dievai žino, kokio -ažo sumišusio su trupučiu poezijos..

čia nesuprantu, kokia kalba rašo, tikiuosi, nesikeikia:

gražus tas drugelis, skaidantis aplink.. pas Adelę panašūs raudoni skraido ant kambario sienų:


with a gleam in his eyes Adam answered the call of the dishwasher:


o čia šiaip spalvos patiko ir jau labai laukiu šiltos jūros:


[foto: scrapmanija.com ir draugai]

6 komentarai:

Unknown rašė...

Va, paskaiciau kaip žmogus svaigsta, ramuma padvelkė, net negaliu neparašyti, kad teigiamai mane paveikė ( šią nervingą lietingą dieną).
Taip slapčia gražių minčių ir prisiskaitau...

Kristė rašė...

šian kaip tik Andriui sakiau, kad turbūt jau neliko žmonių, kurių gyventų kaip aš dabar - taip ramiai ir nenervuotai ;-)

Unknown rašė...

o as labai dziaugiuosi, kad pagaliau parasei, nes jau taip liudna buvo taip liudna. Labai liudna buna kai zmones ir neberaso. valio! Adeliukei valio!
Kristinai valio!

Unknown rašė...

blyn vel su klaidom. bet svarbu geri norai. klisa klaviatura garbes zodis.

Norako rašė...

Čia parašyta olandiškai :-), o kadangi myliu Olandiją ir ten gyvena mano sesuo su mano! sūnėnais trumpas teksto vertimas ;-) (man buvo smalsu!)
“Aš matau mažą mergaitę, kurį dar nesuvokia, kokia intensyvi (labiau žodžio “kruta” prasme, su neigiama potekste) jos laukia jaunystė, dar nesuvokia, kas jos laukia. Aš jai iš visos jėgos norėčiau pašaukti, kad ji turi nepasiduoti (turi laikytis). Kad tam irgi ateis galas. Kad ji tikrai verta dėmesio (labai standartinis olandų išsireiškimas, kad pasakytum, kad kažkas yra vertas vietos po saule). Kad ji graži ir turi teisę į gerą gyvenimą. Kad ji eis savo gyvenimo keliu ir kad jai teks po savęs sudeginti laivus. Bus nelengva, bet jos gyvenimas bus labai gražus! Myliu maža Revli, laikykis! Viskas bus Gerai, mergaičiuk. Visiškai viskas bus Gerai. (irgi labai standartinis olandų pasakymas). Širdeles ženklas.”
Na, tekstas ne toks jau ir poetiškas, bet toks kaip čia sakoma “triezvai” olandiškas, be didelių seilių-meilių, tikras toks.

Kristė rašė...

kaip netikėta rasti tokį superkomentarą ir supervertimą! gyvenimas yra kupinas gražių gražiausių spalvų, kai aplink yra tokių žmonių kaip mano blog'o komentatoriai ;-))