2008 m. lapkričio 25 d., antradienis

apie vaikiškas knygeles


šeštadienį gi sumąsčiau savo dukrai nupirkti knygą. na ir kas, kad jai tik šeši mėnesiai, bet ji labai sumanus vaikis, labai mėgstantis pagraužti knygas ir kitą spausdintą literatūrą.. aišku, važiavau į tolimiausią knygyną, bet užtat į patį naujausią.. na ir ką.. knygynas gražus, lentynos surikiuotos naujoviškai ir labai patogiai.. babkos su rankinukais nesistumdo.. na, tiesa, vienas pastūmimas visgi įvyko, bet tik su labai miela moterim.. ir bent po du kartus viena kitos su šypsenomis atsiprašėm..

taigi.. apie vaikišką pačių mažiausių literatūrą..

nutariau, kad dabar reikalingas mano dukrai skaitinys turėtų būti kiek įmanoma lengva (plona) knygutė su kartoniniais lapais.. taigi radau vaikiškų knygų skyrių ir viską nuosekliai perverčiau (apie 10 vnt kartoninių knygelių).. jau po trečios ar ketvirtos knygutės pradėjo darytis bloga nuo spalvų margumyno ir abejotino skonio.. jeigu knygutė apie zuikius, tai fonas aplink tuos vargšus kiškius tiek primargintas, kad net sunkoka atskirti pačius zuikius iš visos lapų, krūmų, zuikių draugų marmalošės.. jei tik galėtų, turbūt dar aukso dulkėmis knygų herojus nubarstytų, kad tik vaikus lengviau pritraukti pirkti pavyktų..

nors aš tikrai už spalvas.. kuo daugiau spalvų.. gražių, ryškių, linksmų..


sutinku, kad naujagimių rega dar silpnai išsivysčiusi ir reikalingi kontrastingų spalvų žaislai.. na, bet savo paūgėjusiam kūdikiui nutariau ieškoti truputį subtilesnių spalvų.. atrodytų dideliame knygyne be problemų išsirinktum knygą bet kurio amžiaus skaitytojui, bet pati nutariau kitą kartą laimę bandyti mažesniam pirkėjų ratui skirtose vietose..

ir, ačiū die, tokių krautuvių mieste yra..

naujausias mūsų i-daiktas, t.y. įdomus daiktas, tai olandų Present Time barchatinis liustras su žaviais paukščiukais.. nors, nustebsite, iš principo negaliu pakęsti paukščių.. rinkomės iš alyvinio, tamsiai žalio ir juodo.. iškart mane sužavėjo žalias, bet nusipirkau juodą.. kažkas ten ypatingai gražiai primena šešėlių-siluetų-ir-dar-kažko estetiką ar gyvenimo stilistiką, kaip pasakytų ponia Baublienė..

šių trijų plunksnuočių kompanija labai gražiai papildys mūsų naminių sieninių monstriukų iš Daiktų viešbučio gaują..

tikrai didelis džiaugsmas apima, kai užsukus į tokias parduotuvėles gali stebėtis beribia žmonių fantazija ir begaliniu kūrybingumu.. o ir subtilumas daiktuose, jų formose ir spalvose teikia tik geras emocijas..

1 komentaras:

E.I. Solena Group rašė...

Kad įdomu ir spalvotas, ir margas, ir nespalvotas, ir neįliustruotas, ir neparašytas knygas pagraužti. Skoniai skiriasi (popierius, kartonas, dažai (kiti, įdomesni ir poetiškesni skoniai)), bet visokių knygų reikia paragauti.